Begin je kerstdiner met een knal, zelfs zonder alcohol. De Le Petit Béret Blanc de Blancs is er om te bewijzen dat alcoholvrij allesbehalve saai is. Sterker nog: met al die gevulde tafels en dranken tijdens de feestdagen is het heerlijk als je katervrij kunt opstaan. Strogeel van kleur en een echte smaakmaker. Denk aan aroma's van rijpe appel, bloemen, perzik en subtiele hints van paddenstoelen en verse boter. Deze mousserende wijn past goed bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of licht gevogelte met een roomsausje, en is zelfs heerlijk bij een niet te zoet nagerecht met fruit. Onlangs bekroond tot beste alcoholvrije mousserende wijn door whattodrink.nl, is deze wijn een ware smaaksensatie. De partner-in-crime voor alle alcoholvrije taferelen.
Hola, feestelijkheid! Deze Spaanse topper, de Jaume Serra Cava Brut, laat zien hoe Cava nooit teleurstelt. Fris, fruitig en met bubbels die je doen dansen. Deze Spaanse schone is fris en fruitig, en toegankelijk voor wie het spannender vindt om een bubbel te proberen. Cava wordt gezien als de 'champagne' van Spanje, omdat deze ook wordt gemaakt met de méthode traditionnelle. Een allemansvriend, met tonen van wit fruit en citrus, die zorgt voor een ware fiësta! En voor de feestdagen heel geschikt als aperitief of bij gerookte vis en oesters, en verrassend genoeg zelfs bij een zakje frites (that’s how we like it).
De Cecilia Beretta Vino Spumante Bianco is zacht met geuren van witte bloemen en perzik. De smaak is een combinatie van sappige frisse zuren met een tropisch tintje en smaken van rijp steenfruit. Deze spumante is perfect als aperitief, en past goed bij een lichte Italiaanse maaltijd of een borrelplank met diverse Italiaanse kazen zoals Pecorino, Taleggio, mozzarella of Provolone, kortom alles wat natuurlijk bij La Dolce Vita hoort. Van aperitivo tot aan het dessert, deze kun je de hele avond schenken.
De Vouvray Brut Blanc Excellence uit Frankrijk, gemaakt van de Chenin Blanc-druif, heeft aroma's van wit fruit en lindebloesem. Geroosterde amandelen, zoals je verwacht bij een blanc de blancs. Witte perzik en nectarine, met een licht bloemige toets. Hartstikke romig en zacht. Voeg een scheutje toe aan je oester voor een verrassende twist – kan het nog feestelijker? Frankrijk, je hebt ons weer verleid!