1 sinaasappel
1 citroen
1 appel
1 fles rode wijn (bij voorkeur spätburgunder of pinot noir)
2 kaneelstokjes
2 steranijs
3 kruidnagels
Honing naar smaak
Verwarm de wijn met de sinaasappel, appel, citroen (in partjes gesneden) en de kaneel, steranijs en kruidnagel in een pan totdat het begint te dampen. Absoluut niet de wijn laten koken want dan verdampt de alcohol. Laat dit op een laag vuurtje voor 35 minuten trekken. Vervolgens zeef je de wijn en voeg je de honing toe.
1 liter appelsap
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
1 sinaasappel (alleen de schil)
1 citroen (alleen de schil)
Optioneel: scheutje cognac
Honing naar smaak
Dit recept werkt ongeveer hetzelfde als de klassieke glühwein. Alle ingrediënten (behalve de cognac) verwarm je in een pan, maar breng je niet aan de kook. Het goedje kun je gedurende 25 minuutjes op een zacht vuurtje laten trekken (niet koken). Vervolgens zeef je het af en voeg je de cognac en honing toe.
1 fles zoete witte wijn (riesling spätlese of kabinet)
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
3 kruidnagel
2 steranijs
1 sinaasappel
1 citroen
1 appel
Honing naar smaak
Wederom doe je de wijn in een pan, hier doe je de kruiden en vruchten die je in partjes hebt gesneden bij. Het vanillestokje snij je open en schaaf je het merg eruit, dit doe je ook in de wijn. Laat dit 35 minuten op laag vuur trekken.
500 ml rode wijn
300 ml rode port
200 ml wodka
75 gram suiker
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
5 kardemompeulen
2 laurierbladeren
2 plakjes gember
30 gram amandelschaafsel
50 gram rozijnen
1 sinaasappel
Doe de schil van de sinaasappel met de kardemom, kaneel, kruidnagel, laurier, rode wijn, wodka, port en suiker in een pan en laat op een laag vuur trekken. Let op dat ook deze pan niet gaat koken. Verdeel de rozijnen en amandelen over de glazen als je deze wilt uitserveren. Giet de (gezeefde) drank hierover en je drankje is klaar om te drinken!