Boodschappenlijstje:
- 1 fles rode wijn (kies voor een fruitige, soepele en lichtere rode wijn met niet al te veel tannines. Hierdoor komt de smaak van de vruchten en andere ingrediënten in de Sangria goed tot zijn recht en wordt de wijn niet te overheersend)
- 1/2 kopje cognac
- 1/2 kopje sinaasappellikeur
- 1 kopje sinaasappelsap
- 1 kopje ananassap
- 1 limoen, in partjes gesneden
- 1 sinaasappel, in partjes gesneden
- 1 appel, in kleine stukjes gesneden
- 1/2 kopje suiker
- bruiswater
- ijsblokjes
What to do:
- In een grote kan of kom, meng je de rode wijn, cognac, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, ananassap en suiker. Roer het geheel goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
- Voeg vervolgens de stukjes limoen, sinaasappel en appel toe aan de kan. Roer het geheel nogmaals goed door elkaar.
- Dek de kan af met plastic folie en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan. Op deze manier kunnen de smaken goed intrekken.
- Wanneer je klaar bent om te serveren, voeg je bruiswater en ijsblokjes toe aan de sangria. Roer het geheel nogmaals door en je bent klaar om te genieten van een verfrissend drankje!
Voilà! Een eenvoudig recept om de beste sangria ooit te maken voor jouw lente picknick in het park. Fleur de boel nog wat extra op met wat gezellige rietjes of bekers en je hebt een klein lente feestje!