Een sprankelend lichtgele wijn die barst van het frisse en geurige fruit. Denk aan rijpe citrus aroma's die zich vermengen met subtiele minerale tonen en een hint van tropisch- en citrusfruit. Een 'cool climate' chardonnay, zuiver en fris, smaakopwekkend en prachtig in balans. De chardonnay-druiven worden in hun geheel geperst en na débourbage (badtijd voor druivensap is, waar het sap lekker schoon wordt voordat het verder gaat in het proces) vergist en gelagerd op roestvrijstalen tanks gedurende 16-17 dagen bij een temperatuur van 13,5-14ºC. Daarna rust de wijn nog 5 maanden op zijn lie, wat zorgt voor meer body en rijkdom.
Viña Leyda, opgericht door de familie Fernandez in 1997, speelde een cruciale rol in het transformeren van Leyda Valley van een landbouwgebied tot een prominente wijnregio. Onder leiding van de getalenteerde wijnmaakster Viviana Navarrete heeft Viña Leyda een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen die het karakter van de druif, frisheid en elegantie prachtig tot uiting brengen.